Nodee Sky i Barcode

Bryllupsforberedelser for brudepar og gjester

Her er de beste tipsene til deg som planlegger bryllup - og til deg som er invitert!

På denne tiden av året er det flere ting på gang. Vi bretter opp ermene for vårrengjøring av hus og hjem, vi oppgraderer garderoben, vi velger sommerferie-destinasjon – og vi begynner glede oss til bryllupene vi muligens skal i i løpet av sommeren. Eller er det kanskje du som gifter deg?

Uavhengig av om du er brudepar eller gjest – her er forberedelsene du bør få gjennomført før den store dagen.

Nodee

Utdrikningslag, bryllupsmiddag og fest

Hvor skal festen stå? Stort eller lite bryllup? Brunsj dagen derpå for gjestene? Det er mange spørsmål som skal besvares. Hos Nodee Sky har du flere muligheter for de ulike anledningene.

-For en mindre bryllupsmiddag kan vi tilby chambre separee med plass til 14 mennesker. I restauranten har vi plass til 75, mens det på terrassen er plass til totalt 150, sier Nicolas Cronard, partner i Nodee Sky.

Forlovelsesfester er også i ferd med å bli populært, så hvorfor ikke invitere deres nærmeste venner på middag hos eksempelvis Stock eller Vaaghals? God mat, herlig stemning og de beste vennene til stede for å feire forlovelsen. 

Bilde over: Takterrassen hos Nodee Sky.

Vita Exclusive Barcode

Sminken som varer hele dagen

Selve bryllupsdagen byr gjerne på latter og tårer for både brudepar og gjester.

-Vannfast maskara er lurt å ha i veska, for det blir gjerne noen tårer denne dagen. Ellers anbefaler jeg å ha med seg pudder, blotting paper og leppestift eller lipgloss. Jeg ville absolutt startet med å legge en god primer på huden – da sitter sminken så mye bedre, sier Siw, makeupartist og daglig leder i Vita Exlusive i Barcode.

-Det er viktig å forberede huden i forkant for at sminken skal sitte fint hele dagen. Start uker i forveien med peeling, masker og god fuktighetskrem. En fin hud gir et godt utgangspunkt for en makeup som holder, sier hun.

Blir huden din fort blank er det smart å velge produkter som matter ned huden. Blir du lett rød på hals og bryst når du kjenner følelsene er i sving – legg litt sminke også her.

-Bruk gjerne sminke som gir glød, men unngå for mye skimmer. Det er viktig med tanke på alle bildene som skal tas, tipser Siw, som gjerne bistår med sminke-råd og guider deg til produktene du bør ha med i veska.

Bilde over: Siw hos Vita Exclusive bistår med tips og triks for at sminken skal holde hele dagen.

_DSC9573

Frisyren

Hvilken hårfrisyre du skal ha? Slør eller ikke slør, oppsatt eller nedslått hår?

-Det er veldig individuelt hvilken frisyre en går for. Det henger også sammen med hva slags bryllup en skal ha, om det er kirke eller tinghuset, for eksempel. Men gjennomgående er det mye løse og romantiske oppsatser, fletting og store bølger, forteller Stina, daglig leder hos frisørsalongen PåHåret i Barcode.

Hun anbefaler bruden å booke time 4-6 måneder i forveien.

-En frisyre som er satt opp av frisør holder sannsynligvis hele dagen, hvis været tillater det, forklarer hun.

PåHåret tilbyr også makeup for bruden. Skal man kjøre en naturlig stil på sminken, eller vil man ha fokus på øyne eller lepper? Det er viktig å teste ut sminke-looken før selve dagen. Selv om du har tenkt å gjøre din egen makeup kan noen ekstra tips og triks være verdt å ha med seg.

Bildet over: PåHåret styler håret ditt til alle slags bryllup.

_DSC7870

Blomster og dekor

Brudebukett må en ha. Men hvordan velge den riktige? Hos AmoRosa har de lang fartstid i blomsterbransjen.

-Brudebuketten er kanskje det viktigste tilbehøret til kjolen og bruden. Som det meste gjelder trender også i valg av brudebukett. Mye tyder på at lyse og romantiske blomster holder stand en god stund framover. Til sommerbryllup er det også populært med buketter som ser ut som de er plukket selv med en miks av markblomster og sofistikerte blomster, forteller Mariela hos AmoRosa blomster.

Mariela pleier be bruden tenke over bryllupets tema når prosessen med å velge brudebukett går i gang. Sammen med bruden går hun gjennom fargevalg, brudekjolen, hårfrisyre og hvilke blomster som er brudens favoritter.

 -Det er også verdt å ha i bakhodet at ikke alle blomster har sesong hele året.  Noen kan være vanskelig å få tak i.

En blomst som går igjen i brudens bukett er fint å feste i brudgommens brystlomme. AmoRosa lager også dekorasjoner til festen. 

-Å dekorere vielsesstedet og selskapslokalet er både effektfullt og vakkert. Vi anbefaler at man velger blomster og dekorasjoner som samsvarer med bryllupets tema - da kan man flytte med seg blomstene fra vielsessted til festlokalet, så får man enda flere blomster rundt seg, råder Mariela.

Bildet over: Mariela hos AmoRosa lager vakre oppsatser og brudebukett til den store dagen.

_DSC3687a

Velværebehandlinger

For å føle seg virkelig vel kan både brud og brudgom unne seg behandlinger hos hudpleier. En hudpleiesalong med bred kunnskapsbase kan gjøre deg feiende flott. 

-Håndpleie, fotpleie, manikyr, pedikyr, farging av vipper og bryn med forming, voksing, tannbleking og hudpleie er noen av behandlingene en vordende brud, eller brudgom, kan gjøre hos oss, forteller Christian Rennesund, innehaver hos Best of You. 

Han anbefaler ikke behandlinger som botox eller fillers kort tid før bryllupet.

-Men, vi har en rekke hudpleiebehandlinger som passer rett før bryllupet, som får deg til å se og føle deg smashing, som terapeutisk massasje, sier han. 

Tips: En bør ikke gjøre noen drastiske forandringer i hudpleierutinen tida før bryllupet, og skal du ta ansiktsbehandling – informer hudpleier om den forestående dagen. Et hett tips er Venus Freeze - behandlingen har null restitusjonstid og er blitt hypet som kjendisenes måte å forebygge aldringstegn på. Den funker også til å gi en frisk og fin glød i forkant av en større anledning.

Bildet over: Pedikyr gjør at føttene ser ekstra fine ut i åpne sko.

Kunstkveld i Barcode (20)

Gavetips

Brudeparet pleier ofte legge ut gaveliste, og det er greit å holde seg til den. Ofte ønsker de seg kamera for å forevige minnene fra bryllupsreisen, og det er en kjempefin gave til noen du er glad i. Hos Foto.no i Barcode jobber foto-kyndige ansatte, og de kan hjelpe deg finne det perfekte kamera, eller annet fotoutstyr.

Kunst er noe av det fineste, og mest personlige, en kan gi. Hos Shoot Gallery har de fotokunst i ulike prisklasser. Et gavekort er fint å få, hvis du synes det er vanskelig å velge et verk på egenhånd.

Bildet over: Shoot Gallery i Barcode.

_DSC8982

Kleskode for gutta

 -Det er viktig å ta hensyn til invitasjonen. Er den merket med galla så betyr det at man skal kle seg etter den instruksen. Er du usikker, hør med brudeparet! Vårt tips er at det er bedre å kle seg litt for fint, enn det motsatte, sier Jens hos My Alter Ego. De tilbyr dress og skreddersøm.

Han råder gjestene å tenke sesong. Vår og sommer er det nemlig lov å leke seg litt ekstra med farger og uttrykk.

-Vi er store fans av den klassiske three piecen, altså dress pluss vest. Noen menn er skeptiske til vest, da de aldri har brukt det før. Vi forteller dem at vesten fremhever dressen. Det er heller ikke et plagg man må bruke hver gang man har på seg dress. Du får på en måte tre ulike antrekk av å ha på vest.  Den er fin i bryllup og andre fester der du etter hvert ønsker å hive fra deg jakken.

Stadig flere bryllup går over en helg. Det krever antrekk til ikke bare bryllupsdagen, men gjerne ankomsten fredag og frokost eller brunsj søndag.

-Vår favoritt for mottakelser, drinker og middag vår og sommer er lette blazere uten for, gjerne med kontrastfylte mønstre. De kombineres fint med ensfargede bomullsbukser, gjerne med oppbrett.

Om kleskoden innebærer smoking har Jens et rått styling-tips. 

- Hent opp den glinsende svarte satengen i slaget i studs, det vil si de løse knappene man setter inn i skjorta, mansjettknappene, sløyfe og lakksko.

Jens og co hos My Alter Ego er lidenskapelig opptatt av å hjelpe  kundene finne antrekk de blir glade i.

-Bryllup er en gledens dag. Det finnes ikke mange andre fester som er mer planlagt, har større forventninger knyttet til seg eller hvor det tas flere bilder. Vi synes man bør elske det man har på seg hver dag, men særlig på en så vakker begivenhet.

Bildet over: Jens hos My Alter Ego hjelper deg finne det perfekte antrekk.