Five Fun Facts about Barcode

Da de ulike byggene i Barcode ble tegnet av forskjellige arkitektbyråer, ble det lagt vekt på variert og unik utforming. Hvert bygg fikk sin egen personlighet.
Her får du vite mer om noen av de helt spesielle detaljene som kan oppdages ved nærmere øyesyn!

ARKITEKTONISK ISBRE

Stjernearkitektene i Snøhetta har tegnet Deloitte-bygningen i Dronning Eufemias gate 14 (DEG14). Arkitektene sammenlignet bygget med deler av en isbre. Innvendig pryder også bilder av isbreer flere av veggene. Byggets skrå linjer understreker det rektangulære i Barcode - ved å være noe helt annet. 

Snøhetta
Barcode
Snøhetta innvendig

SLANK AVSLUTNING MOT ØST

Barcodes siste byggeprosjekt lengst mot øst, The Wedge, er også det minste. Bygget er bare ti meter bredt (!), og kun fem meter på sitt aller smaleste. De utenpåliggende "boksene" er møterom for byggets kontorleietakere.

DEG 42 Bilder, jan 2016 JPG-2
DEG 42 Bilder, jan 2016 JPG
DEG 42 Bilder, jan 2016 JPG (1)
DEG 42 Bilder, jan 2016 JPG (5)
DEG 42 Bilder, jan 2016 JPG (2)
DEG 42 Bilder, jan 2016 JPG

UTSKJÆRINGER I HØYDEN

Visste du at utskjæringene i The Carves toppetasjer ga navn til bygget? Bygget er kledd i spansk marmor, mens de karakteristiske utskjæringene avdekker mørkt treverk. En flott og effektfull kontrast. I byggets underetasjer er det kontorlokaler, mens det er boliger i etasjene oppover. Hulrommet i midten er et luftig, utendørs oppholdsrom for beboerne. Her er det sandkasse, benker og spennende utsikt. 

The Carve
The Carve - DNB ByggB (Østbygget)  (2)
The Carve - DNB ByggB (Østbygget)
The Carve - DNB ByggB (Østbygget) -2

"Hva er den boksen der, a?", får vi ofte spørsmål om angående utstikkeren på DNB-bygget. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene - hver lille detalj er planlagt, som heissjakten som tar deg fra 1. til 15. etasje. I høyden finner du Nodee Sky, som byr på både uteservering og restaurant.

Bilde7
dnb
dnb-2

Har du lagt merke til glass-pyramidene utenfor DNB-kontorets inngangsparti i Dronning Eufemias gate? De fungerer som kikkehull til kjelleretasjen hos DNB, hvor en av båtene man fant under Bjørvika-utgravningen står utstilt. Båten fra rundt 1600-tallet fikk navnet Vaaghals, og ble funnet på tomten der Vaaghals restaurant nå ligger.

Kunst mars 2014 glasspyramide, speil