deloitte-kvinne-g%C3%A5r-ned-trapp-i-glass-og-metall-store-vinduer-med-utsikt-rygg-h%C3%B8ye-h%C3%A6ler

Inside the Deloitte building

Fra utsiden kan Deloitte-huset fortone seg som et snødekket isfjell blant de andre byggene i Barcode. På innsiden finner man derimot et varmt fellesskap der samarbeid står i fokus. 

Konsulent i Deloitte, Louise Löjdquist, tar oss med høyt over bakken til ett av de mange møterommene i bygget—hvor store vinduer fungerer som malerier og lar dagslyset fylle de lyse, åpne, lokalene. Utsikten er slående og gir rommet en følelse av energi og letthet, et godt sted å klarne tankene. På mange måter føles det som man blir en del av skylaget idet man kikker ut av vinduet i øverste etasje. Kanskje er det nettopp dette som inspirerte de ansatte til å la vær og vind bli et gjennomgangstema i bygget?

Veggene er prydet av storslåtte naturbilder fotografert av Stian Schioldborg, som også jobber i Deloitte. Møterommene er alle oppkalt etter de mange værfenomenene vi finner her til lands; midnattssol, dugg, yr og morild for eksempel. Det aller viktigste med bygget, er selve rommene; at de ansatte stadig er i bevegelse i et åpent landskap de finner inspirerende. 

– Å ha et åpent kontorlandskap hvor vi er involvert i hverandre, styrker felleskapsfølelsen innad i bedriften. Vi får mer energi enn ved å sitte i et lukket miljø, forteller Louise.

Ingen faste plasser

Arbeidsområdene er delt inn i ulike soner hvor ‘førstemann til mølla’ prinsippet gjelder. Det er ingen faste plasser, men alle de ulike etasjene er derimot tilnærmet like og inneholder soner tilpasset ulike arbeidsoppgaver. 

– Ideen er at de ansatte ikke skal bli sittende på samme sted hver dag. Variasjonen skaper et godt miljø internt og en økt følelse av å være en del av bedriften som et hele, sier Löjdquist.

Samarbeid og fellesskap har helt tydelig vært en viktig del i utviklingen av Deloitte-huset, som er designet av det norske arkitektkontoret Snøhetta. I tillegg til et åpent kontor, har arkitektene lagd et eget avtrykk i byggets fasade som markerer de ulike fellesområdene i hver etasje, døpt Slissen. Inne markeres slissen med en annen farge på teppene, komfortable sitteplasser og et lerret i taket som skifter farge etter hvert som lyset endrer seg utendørs. 

Louise er tydelig stolt over arbeidsplassen. At hun har hatt en finger med i spillet når det kommer til utformingen av kontorlokalene gjør at hun føler et ekstra eierskap til bygget.

— Vi ønsket at interiøret skulle være like funksjonelt og innbydende som lokalene. Det var en utrolig spennende prosess å få være en del av.

Takterrasse med feriefølelse

Omvisningen avsluttes på et av Louise sine favorittsteder. Glassdøren fra kantinen fører oss ut på den største takterrassen i bygget. Omringet av store vinduer på alle kanter, med sitteplasser omkranset av små grøntarealer, får man følelsen av å sitte på toppen av en cruise båt midt på havet.

— Det føles nesten som å være på ferie akkurat her, avslutter hun.