nyheter-munchmuseet-i-bevegelse-kunsthall-oslo

Munchmuseet i bevegelse mot Bjørvika

Mens vi venter på at Munchmuseet åpner i Bjørvika i 2020, byr museet og Kunsthall Oslo på samtidskunst i bevegelse mellom Tøyen og Bjørvika.

Lader opp til museumsåpning

Byggingen av det nye Munchmuseet går sin gang mot åpningen i 2020, men selve kunsten skal ikke flytte inn riktig enda. Det todelte kunstprosjektet «Munchmuseet i bevegelse» lar museet allerede nå begynne å etablere seg i Bjørvika.

Del én av prosjektet innebærer en rekke midlertidige samtidskunstprosjekter. Kunsten vil dukke opp i byrommet mellom det eksisterende Munchmuseet på Tøyen og det nye i Bjørvika, og består av alt fra byvandringer, lydinstallasjoner og teateroppsetninger. Kunsthall Oslo i Barcode kuraterer den andre delen av kunstprosjektet. Publikum vil få sjansen til å oppleve både kjente og mindre kjente kunstnere. 

Viser ulike sider ved Stenersen-samlingen
– Kunsthall Oslo sitt samarbeid med Munchmuseet består i å produsere 12 utstillinger som alle tar utgangspunkt i Munchmuseets Stenersen-samling, kunst som ble donert av finansmannen og kunstsamleren Rolf E. Stenersen. Utstillingene blir vist i lokaler i Dronning Eufemias gate 34, og programmet lanseres fortløpende, sier Elisabeth Byre i Kunsthall Oslo. 

Kunstkveld i Barcode
Munchmuseet
Kunstkveld i Barcode
Munchmuseet i bevegelse
_DSC0865

– Munchmuseet åpner seg ved å velge å samarbeide med en aktør som oss, som ikke er et museum. Det blir spennende for både oss og publikum når vi har tilgang til en så stor samling kunst. Vi kan tilby et nytt samtidsblikk på Stenersen-samlingen og håper dermed å kunne bidra til å nå et bredere kulturinteressert publikum, forteller Byre. 

Utstillingene tar utgangspunkt i fire ulike tilnærminger til samlingen, forteller Byres kollega Kathrine Wilson.

– For det første har vi spurt oss hva Rolf Stenersen ville samlet på i dag, og med utgangspunkt i det viser vi unge malere vi mener er blant de mest interessante akkurat nå. Så blir det flere soloutstillinger, historiske gruppeutstillinger med bidrag fra ulike kunstnere og flere samtidskunstblikk på samlingen, blant annet fra inviterte kuratorer, forteller Wilson. I tillegg til verk fra Stensersen-samlingen låner vi inn verk fra andre samlinger, både museer og private, norske og utenlandske. Kunst av Kai Fjell, Ragna Bley, Teddy Røwde med fler, har allerede stått på programmet. 


Bidrar til nabolaget
For Munchmuseet er formålet med det mobile prosjektet både å videreføre Stenersenmuseets arbeid med samtidskunst og å bidra til å prege utviklingen av det kulturelle miljøet i nabolaget.

Avdelingsdirektør for samlinger og utstillinger ved Munchmuseet Jon-Ove Steihaug, ser frem til å bevege seg i retning av museets nye hjem.

– Når vi beveger oss mot Bjørvika, har vi ønsket å jobbe med Kunsthall Oslo som allerede er etablerte i området gjennom flere år. Vi får noen som kan se på samlingen utenfra med et samtidsblikk. De vil utforske Stenersen-samlingen på en annen måte enn vi ville gjort, sier Steihaug.


Finn adresse og åpningstider her

nyheter-munchmuseet-i-bevegelse-kunsthall-oslo