Paolo

Paolo Roversi - for aller første gang i Norge!

Shoot Gallery i Barcode har gleden av å presentere en bauta innen moteverdenen; Paolo Roversi sine arbeider har vært premiert og utstilt i Paris, Milano, London, Berlin og New York.

Fotografen er en levende legende som har fotografert supermodeller og artister som Rihanna, Kendall Jenner, Natalia Vodianova, Kate Moss, Gemma Ward, Kristen McMenamy og Linda Evangelista. Med en stjernekarriere over fire tiår, har bildene hans glanset sidene i magasiner som Vouge, Vanity Fair, W-Magazine, New York Time Magazine, Interview og i-D. Han har skapt kampanjer for Christian Dior, Yves Saint Laurent og Valentino, for å nevne noen. Bildene hans har vært premiert og utstilt i Paris, Milano, London, Berlin og New York.

Paolo er mest kjent for sine slående, intime portretter med tydelige referanser til klassisk kunst. På grunn av hans unike blikk for farger og klassisk komposisjon, samt hans myke fremtoning, er vi ofte dratt mot å studere bildene hans som malerier.

Shoot Gallery presenterer nå hans bilder i Norge for aller første gang. Utstillingen åpner 26. april og viser 45 verk innen mote, portrett, akt og lysmaling.

cx vbcx

Kunstnerens historie

Paolo begynte å fotografere i tidlig alder på en tur til Spania, som ledet til at han bygde et eget mørkerom i hjemmet sitt etter turen. Han begynte sin profesjonelle karriere i 1970 som fotojournalist, men skiftet raskt fokus til mote. Etter en kort periode som assistent for Laurence Sackmann, begynte han med egne fashion editorials og kampanjer for kjente merkevarer, som over årene gjorde ham til en av moteverdenens mest ettertraktede fotografer.

På tidlig 80-tallet gjorde Paolo 8x10 storformat Polaroid til sin signaturstil, et medium som fortsatt definerer ham i dag. Det sies at da Polaroid sluttet produksjonen av sine negativer, kjøpte Paolo opp lagerbeholdningene, som nå ligger godt bevart i frysebokser for fremtiden.