Shoot Gallery 2

People of Barcode - Helene

Helene falt pladask for fotografi allerede som barn. Nå driver hun Shoot Gallery - Norges første galleri dedikert til fotokunst.

Helene Gulaker Hansen driver og eier Shoot Gallery i Barcode. Lidenskapen er også jobb, og hverdag. Foto har vært en av Helenes største interesser siden barndommen, da faren hennes kom hjem fra jobbreiser til Tokyo med siste nytt av kameraer i bagasjen. Farens jobb i Canon gjorde Helene fascinert av fotografi som ung, og interessen vedvarte gjennom ungdommen. 

Hun valgte en annen retning da hun begynte å studere. Helene utdannet seg til siviløkonom og fikk jobb i reklamebransjen. 

-Jeg ble hele tida trukket mot det kreative og visuelle. Jeg pleide henge over skuldrene på Art Directors på jobb. Til slutt ga jeg etter, og begynte på fotografi og design på St. Martins i London. Da var jeg 29 år gammel, sier hun.

Etter studiene fortsatte hun i reklamebransjen, denne gang på den kreative siden. Overgangen til foto skjedde gradvis, og plutselig befant hun seg i fotostudio. På samme tid fikk hun en fot innenfor i kunstbransjen.

-Kunstinteressen har alltid vært der, på linje med fotointeressen. Jeg fikk et nettverk i kunstmiljøet i Oslo. Kunstfotografi som område var mer eller mindre fraværende. Jeg oppsøkte kunstmesser og så masse fantastisk som ble aldri ble vist i Norge. 

Slik ble Shoot Gallery til. Hun åpnet i 2013 i Uranienborgveien på Oslo vest, før Helene ble invitert til Barcode for to år etter.

-Det jobber 10000 mennesker her. Beliggenheten, potensialet og det å bli del av miljøet i Barcode var utslagsgivende for å flytte.

Kunstkveld
Shoot Gallery har huset utstillinger for blant andre Paolo Roversi, Jo Bentdal, Dag Alveng, Sølve Sundsbø, Anja Niemi og Stig Weston (avbildet).