F7984F19-5C01-4B39-A870-BA4FF1E676AF

Tre supre feriekameraer

På stranda, safari eller storby i sommer? Dette er kameraene som passer aller best!

Sommerferien er rett rundt hjørnet, og vi har tatt turen innom Foto.no for å få deres råd til de beste kameraene å ha med seg på tur. 

Erik Faarlund hos Foto.no har valgt kameraer som passer ulike behov. Alle har til felles at de tar råbra bilder, er enkle å bruke og har en god pris.

85A5C3DA-DB1A-4AD4-8A31-531D8D5E6628 2

Sporty

Elsker du aktivitetsferier og ønsker et kamera som kan være med deg? Det finnes flere å velge mellom.

-Undervannskameraer er gøyale. En modell som er bedre enn de andre er Olympus Tough TG5. Den har flere kjekke funksjoner. Du kan ta bilder på nært hold, faktisk får det med seg ting du ikke kan se, selv under vann. Hvis man liker å dykke og snorkle er dette en fin liten sak, forteller Erik. 

Dette kameraet tåler mye.

- Det tåler å falle i asfalten fra opptil to meter. Du kan dykke femten meter. Det er støvtett og værtett. Skal du i ørkenstorm passer det med andre ord bra, sier Erik.

Kameraet har flere fine filtre, undervannsinnstillinger, og høyest bildekvalitet blant undervannskameraene hos Foto.no. 

-Det er fantastisk for barnefamilier som ikke vil legge fra seg kameraet på stranda når de bader.

Olympus Tough TG5, 3986 kr hos Foto.no.

EE575B37-B9BA-4AC4-8ED6-C1FF6E9DEC6A 2

Stilren super-zoom

Dette kameraet passer flere typer bruk, har et klassisk og elegant utseende og er lite og kompakt - altså er det uproblematisk å ha med seg. 

-Dette er et ypperlig valg hvis du for eksempel skal på safari, og ikke ønsker å bære med deg et tyngre systemkamera. Det har super-zoom og får med seg alt av små og store dyr. I tillegg har det 4k-video, forteller Erik. 

Denne modellen er sist ut i en rekke kameraer i serien. 

-Det er et modent kamera. Derfor er det veldig funksjonelt. Et ekstra pluss er det fine designet.

Panasonic Lumix DMC TZ90, kr 3690 hos Foto.no.

D6A7B2B2-C8E5-45EC-8107-8D1E7F544015 2

Mest for pengene for hobby-fotografer

Det siste kameraet er noe større enn de to første. Det er et helhetlig kamera som passer til alle slags fotoanledninger. Det er en fin kompanjong på storbytur, der du gjerne vil forevige alt fra detaljer til større motiver. 

-Dette er for den som har litt større ambisjoner enn et kompaktkamera gir, men ikke ønsker å bære på noe tungt, forklarer Erik. 

Dette fungerer akkurat som et speilreflekskamera, men tar mye mindre plass. 

-Det er et lite og lett kamera som gir profesjonell kvalitet på bildene. I tillegg er det et av våre kameraer som gir aller mest for pengene. Det har også de funksjonene man gjerne ønsker seg i et avansert kamera, sier han.

Du får også kameraet i hvitt, og med en liten adapter passer det du eventuelt skulle ha fra før av optikk fra Canon. 

Canon EOS M50, kr 7299 hos Foto.no.

Gratis fotokurs ved kjøp av digitalkamera

Er du fersk i å håndtere digitalkamera, eller ønsker du litt mer innføring i de ulike funksjonene som gir bildene dine det lille ekstra? Hos Foto.no får du tre timers kurs i digital fotografering med på kjøpet.