London collage detail (Heads)

Pushwagners aller siste, uferdige verk stilles ut hos Kunsthall Oslo

Kunstneren samarbeidet med Kunsthall Oslo om den nye utstillingen "The Machine is Calling". Flere av hans aller siste bilder rakk han ikke å gjøre helt ferdig før han døde.

Terje «Pushwagner» Brofos sin utstilling The Machine is Calling vises for første gang i Oslo, rettere sagt hos Kunsthall Oslo i Rostockgata 2 i Barcode. Utstillingen åpner fredag 1. Juni og står fram til 19. August.
 
Dette er en ypperlig anledning til å utforske Pushwagners kunst. The Machine is Calling består av alle de 154 originale tegningene til Soft City, som ble til da Pushwagner jobbet med forfatter Axel Jensen i årene 1969-76. Soft City består av tegninger i tegneserieformat, og var i sin tid revolusjonerende i form og uttrykk.

Den norske kunstneren var framoverlent, og tegneserieromanen ble for alvor utviklet et tiår etter hans Soft City. I dag regnes den som et mesterverk i sin sjanger. 

Tar du turen innom får du også se noen av kunstnerens siste malerier, samt gjenoppdagede tegninger som Pushwagner skapte i London i 70-årene. Den ferske boka "Hariton Pushwagner - A Warning to Society" ledsager utstillingen.

Utstillingen er resultatet av et tett samarbeid med kunstneren, som døde tidligere i år. I pressemeldingen heter det: "The Machine Is Calling ble planlagt og utformet i samarbeid med Pushwagner; vi hadde håpet å feire 78-årsdagen hans i forbindelse med åpningen. Hvil i fred, Push, skulle ønske du var her".

Foto: Studio Pushwagner

LES OM UTSTILLINGEN I VG

Om kunstneren: Hariton Pushwagner (1940-2018, fødenavn Terje Brofos) ble født og vokste opp i Oslo. På midten av 60-tallet gikk han på Statens kunstakademi, og han studerte og jobbet i blant annet Oslo, Stockholm, London og New York.Regnes som en av Norges fremste samtidskunstnere.
pushwagner barcode utstilling soft city