Satyricon i Barcode

Satyricon release concert on the KLP-roof in Barcode

Et av Norges største black metal-band valgte igjen utradisjonelle veier ved å invitere 300 heldige blodfans og gjester til plateslipp på taket av Barcode - i samarbeid med pensjonsforvalteren KLP og Barcode.

- Dette albumet blir enten starten på noe nytt, eller mitt aller siste album. Musikken er veldig mørk, åndelig og fylt med selvtillit og energi, sier frontfigur og vokalist Sigurd Wongraven i Satyricon. 

Som et av verdens mest kjente black metal-band, særpreges Satyricon av sine utradisjonelle kunstneriske grep innenfor sjangeren. Deres unike musikalske uttrykk, har skaffet dem store fanskarer over hele verden.

Fansen festet med bandet

Da Satyricon slapp sitt nye album, Deep Calleth Upon Deep, 22. september, inviterte de 300 heldige gjester og fans til release konsert på KLP-taket. Konserten ble også streamet live på Facebook til fans over hele verden. Til nå er live-sendingen sett av over 100.000. Etter konserten var det etterfest hos Vaaghals og Stock restauranter i Barcode, hvor bandet selv var tilstede.

Satyricon kø
Satyricon i Barcode
Satyricon på KLP-bygget
Satyricon i Barcode
Sigurd Wongraven at the KLP_building in Barcode
Satyricon i Barcode
Satyricon
Satyricon i Barcode
Satyricon i Barcode

Et helt spesielt konsertsamarbeid

Satyricon, KLP og Barcode fant hverandre i ønsket om å skape en enestående og overraskende konsertopplevelse for fansen, og for å gi bandet en god start på sin omfattende verdensturné.

– Vi bidrar som vertskap for Satyricons releasekonsert for å vise hvordan Barcode vokser frem som et område fylt av spennende opplevelser, varierte tilbud, kultur og kontraster. Her er alle velkomne - enten man elsker opera eller black metal, sier Caroline Klein Nilsen, markedsansvarlig i Oslo S Utvikling.

– Når vi låner ut KLP-taket som konsertarena for Satyricon, bruker vi anledningen til å få frem kulturarbeidernes viktige arbeid. Det de gjør for å gi alle oss andre ny innsikt, store opplevelser, trøst, glede og energi er svært verdifullt og inspirerer også oss i vår jobb med å ta vare på dem og andre viktige yrkesgrupper, sier Gro Myking, Konserndirektør i KLP.

En minneverdig kveld

Slipp av albumet «Deep calleth upon Deep» og releasekonserten på taket av KLP-bygget fant sted fredag 22. september 2017.