unnamed-44

Om det du ikke ser

Kunstner Stig Marlon Westons utstilling ”Divinations” på Shoot Gallery er en annerledes sanseopplevelse.

Fra avstand ligner noe for eksempel en glassmanet, noe annet ser ut som malte skygger, mens et bilde kan minne om krystaller. 

Bildene i utstillingen "Divinations" er fascinerende. Fascinerende er også fortellingen om hvordan de ble til. 

Har du hørt om å ta bilder ved hjelp av kameraløse teknikker? Det går faktisk an, og resultatet kan du oppleve i Barcode, rettere sagt på Shoot Gallery. Kunstner Stig Marlon Westons verk er bokstavelig talt en måte å se på fotografi på en annerledes måte.

-Jeg er lei av foto som viser et idealisert bilde av det vi allerede ser. Jeg vil bruke foto til å vise noe du ikke ser. Det kan gjøre at man ser foto med nye øyne, og derfra kanskje verden, forteller han.

IMG_5521
Stig inspiserer, i forkant av utstillingsåpning på Shoot Gallery.
IMG_5534
Kunstner Stig Marlon Weston foran en av veggene i utstillingen, som står 1-24. mars.

Fram til 24. mars står utstillingen ”Divinations” på Shoot Gallery. Prosjektet innebar flere reiser til det hellige fjellet Montserrat i Spania, og han utforsker hvorvidt fotografiet kan være et medium for å tolke tegn og veiledning fra et religiøst og mystisk perspektiv. Stig har brukt norsk skog og hav som utgangspunkt for sine prosjekter tidligere, men ønsket denne gang å oppleve et landskap han ikke kjente.

-Fjellet gir et sterkt uttrykk. Jeg er opptatt av fotografi som sannhet, spor og bevis på noe ekte. Jeg ønsket å vise et direkte avtrykk av fjellet. Bildene har fysisk vært på fjellet. De er derfor avtrykk - av steinene på fjellet, av vær, vind og lys, forteller Stig.

Materialer som ulike lysømfintlige fotopapir har fanget opp det som skjer på dette fjellet, på en måte verken Stig eller andre kan se med egne øyne.

-Noen av papirene har ligget der et par uker, noen et par minutter eller noen dager. Da jeg kom tilbake ett år etterpå, fant jeg et ark som hadde ligget der siden fjoråret. Det hadde ligget ute en hel vinter og vår.

Dette bildet er med i den flotte utstillingen, som inneholder flere bildeserier i ulike størrelser.