Helene

Tilbyr det beste innen kunstfotografi

Med kombinert galleri og kunsthandel, viser Shoot Gallery det beste innen norsk og internasjonal kunstfotografi.

Gallerist Helene Gulaker Hansen åpnet Shoot Gallery i Barcode i 2016. Ved etableringen på Frogner i 2013 var Shoot Gallery det første galleriet i Norge spesialisert på kunstfotografi, og de har stilt ut anerkjente navn som Tom Sandberg, Sølve Sundsbø, Stephen Gill og Dawid. Siden den gang har Helene merket at etterspørselen blir stadig større, og flyttet galleriet til Barcode for å nå ut til enda flere fotointeresserte.

– Jeg har opplevd enorm interesse for kunstfotografi de siste årene. I lokalene våre gir vi folk mulighet til å se et stort utvalg fotografier samlet på et sted, sier Gulaker Hansen.

Delt i galleri og kunsthandel
For å kunne vise frem en størst mulig bredde av fotografier, har Gulaker Hansen fått arkitektkontoret Snøhetta til å tegne et todelt lokale, med én galleridel og én markedsdel.

– Det er så mye som fortjener å bli vist, og det er her samarbeidet med Snøhetta kommer inn, forteller galleristen. Snøhetta-arkitekt Julie Aars utdyper:

– Folk er nysgjerrige på fotografi og vil se mye. Vi har laget et todelt galleri som både tilbyr en del med kuraterte særutstillinger og en del utformet mer som en markedsplass, hvor du får se og oppdage mye.

– De som er interessert i fotografi, men ennå ikke helt vet hva de liker, skal få muligheten til å se mye forskjellig. Her kan man gå på skattejakt i vårt store uttrekkbare ”fotomagasin”. Magasinet består av skyvedørsvegger fulle av kunstfotografier, slik at du til enhver tid kan se over 50 fotografier som er for salg og kjøpe fotografier rett fra vegg, forteller Gulaker Hansen.

I galleriet vil du til enhver tid kunne oppleve kuraterte utstillinger, der de utstilte verkene også er til salgs. I tillegg inviterer galleriet til kunstnersamtaler, foredrag og visninger av kunstvideoer og dokumentarer.

Gir alle en kunstopplevelse

Enten du er ute etter å kjøpe eller bare å se, er målet uansett å gjøre terskelen så lav som mulig for å legge turen innom galleriet.

– Vi som jobber i Shoot Gallery har bakgrunn fra kunst og fotografi.  Vi ønsker å gi alle besøkende en spennende opplevelse. Vårt mål er å formidle kunstfotografi på en måte som er lett å forstå for alle som er nysgjerrige.

Galleristen er også spent på hvordan Bjørvika nå vil utvikle seg videre som kunstområde.

– Sammen med Kunsthall Oslo og Munchmuseet i bevegelse, er vi nå tre aktører i Barcode som driver med kunst av høy klasse. Barcode og Bjørvika er i ferd med å få en kulturprofil som vil bli enda tydeligere når det nye Munchmuseet, Deichmanske hovedbibliotek og Operaen om noen år er i samme del av byen.