26231769_10154403126362465_4611499661204639117_n

Kunstkveld i Barcode

Torsdag 7. juni er det klart for kunstkveld!

Velkommen til gratis kunstkveld! De tre galleriene Shoot Gallery, Kunsthall Oslo og Munchmuseet i Bevegelse - Kunsthall Oslo inviterer til nye og spennende sommerutstillinger. 

MER OM UTSTILLINGENE:

MUNCHMUSEET I BEVEGELSE - KUNSTHALL OSLO.
(Utstillinger med utgangspunkt i Munchmuseet sin Stenersensamling, kuratert og produsert av Kunsthall Oslo.)
Utstilling: ANDY WARHOL – AFTER MUNCH.
Adresse: Dronning Eufemiasgate 34.
Opplev Andy Warhols Munch-serie!
I 1983–84 lagde popkunstneren Andy Warhol (1928–87) en serie med 15 malerier med motiver hentet rett fra Edvard Munchs mest kjente litografier. Warhol hadde lenge løftet frem Munch som en av favorittkunstnerne sine, og i 1973 besøkte han Oslo for å ta Munchs bilder på Nasjonalgalleriet og Munchmuseet nærmere i øyesyn. I likhet med de andre verkene Warhol er mest kjent for, har han i Munch-serien laget kopier som greier å endre på originalverkenes innhold og mening. Maleriene skildrer en utveksling der den notorisk overfladiske Warhol blir til en dyptpløyende og viktig figur i kunsthistorien, mens den sjelekvalte og grublende Munch blir til opphavsmannen bak massekulturfenomenet Skrik.

KUNSTHALL OSLO, Samtidskunst.
Utstilling: Pushwagner - The Machine Is Calling: Soft City and Unseen Works.
Adresse: Rostockgata 2-4.
"The Machine Is Calling har blitt planlagt og utformet i samarbeid med Pushwagner; Vi hadde håpet å feire åpningen i tilknytning til hans 78 årsdag. RIP Push, vi skulle ønske du var her." - Kunsthall Oslo.
Hariton Pushwagners visjonære og episke Soft City (1969-75) er en av de mest kjente verk-seriene i norsk pop-kunst. Det er både et fascinerende visuelt eksperiment og en satire om det moderne samfunn viet til byråkrati, konformitet, forbruk, fascisme og krig.
Pushwagner samarbeidet med forfatteren Axel Jensen, og inkluderte tekster av store forfattere som Dostoevsky og Kafka i sine Soft City verk. Slik revolusjonerte Pushwagner kunsten, ved å lage et tegneserielignende format som aldri før hadde blitt gjort og var langt før sin tid - grafiske romaner ble først en sjanger et tiår senere. Soft City regnes som et ikonisk mesterverk innenfor sin sjanger. Utstillingen viser alle 154 originale tegninger for Soft City, samt noen av Pushwagners nyeste malerier, en rekke nylig oppdagede tegninger laget i London i løpet av 1970-tallet, og store malerier laget for Axel Jensens hus i Ålefjær, hvorav ingen har blitt utstilt tidligere. Utstillingen er ledsaget av en ny publikasjon; "Hariton Pushwagner - En advarsel til samfunnet", som inkluderer et utvidet intervju med kunstneren.
Hariton Pushwagner (1940-2018) bodde i Oslo. Soft City ble utstilt på Berlin-biennalen i 2008. Pushwagner er representert i flere store offentlige samlinger.

Shoot Gallery, Kunstfotografi.
Utstilling: DAG ALVENG, 1 - 24 juni
Adresse: Trelastgata 17.

TORPEDO FORLAG / kunstbokhandel (PUB), Rostockgata 28.
"The Situationist Times" var et magasin redigert og publisert av den nederlandske kunstneren Jacqueline de Jong i årene 1962-1967 om ulike kulturelle fenomener og uttrykksformer. Der var et av de mest spennende magasinene på 1960-tallet, og det ble utgitt seks magasiner med ulike tema.
Utstillingen «The Situationist Times: Same Player Shoots Again!» viser materialet samlet av de Jong og hennes medredaktør Hans Brinkman tidlig på 1970-tallet for et syvende, upublisert magasinutgivelse viet til pinball og kulturen rundt flipperspill. Utstillingen har også en gratis pinball-maskin på utlån fra Oslo Pinball Club. Her kan du bla gjennom originale eksemplarer av magasinet. Et digitalt grensesnitt inviterer deg til å navigere i bladene, samt høre de Jong sine egne kommentarer og historier om innholdet via videoklipp. Utstillingen er produsert i samarbeid med Konsthall Malmö og Museum Jorn, og er støttet av Nordisk Kulturpunkt og Kunstrådet. - PLAYING PINBALL ER DELIGHTFULLLLLLLLL! (Hans Brinkman, 1973)