1473847617693

Lær petanque i trikkesporet!

Nå har du muligheten til å lære ballspillet petanque, midt i trikkesporene i Dronning Eufemias gate.
Fredag fra kl. 17 kan du prøve deg på det fascinerende ballspillet under kyndig veiledning av eksperter fra Oslo petanqueklubb. Den litt uvanlige gressbanen der det skal læres, kastes og konkurreres, er plassert midt i trikkesporet i Dronning Eufemias gate!

Det er Antipodes Café som inviterer til lek og Iæring i forbindelse med Oslo Kulturnatt, og de vil også sørge for at alle spillere får servert kaffe med søtt til. Og ekspertene fra Oslo Petanque Club vil ikke bare lære bort kasteteknikker, men også fortelle om sporten.

Lurer du på hva petanque er?
Petanque er et kulespill som spilles med stålkuler på et underlag av grus, altså er gressunderlaget i trikkesporet et unntak fra normal bane. Målet for spillet er å komme nærmest en liten kule av tre, denne har mange navn, men kalles i Norge hovedsakelig for "grisen".

Når alle kuler i en omgang er kastet, får det laget som har kulen nærmest grisen poeng, og laget får et antall poeng lik hvor mange kuler de har nærmere grisen enn motstandernes beste kule. En omgang kan også ende uavgjort, for eksempel hvis det ikke er mulig å avgjøre hvilket lag som har kule nærmest grisen. Det utdeles da ingen poeng i en slik omgang.

En kamp vinnes av det laget som oppnår 13 poeng først, og det spilles så mange omganger som er nødvendig for dette.

Møt opp i trikkesporet fredag og lær mer!