Fem Fun Facts om Barcode

De ulike byggene i Barcode er tegnet av forskjellige arkitektbyråer, som har gitt hvert bygg en egen personlighet med variert og unik utforming.
Her får du vite mer om noen av de helt spesielle detaljene som kan oppdages ved nærmere øyesyn!

ARKITEKTONISK ISBRE

Stjernearkitektene i Snøhetta har tegnet Deloitte-bygningen i Dronning Eufemias gate 14 (DEG14). Arkitektene sammenlignet bygget med deler av en isbre og omtalte det som Isfjellet under designprosessen. Innvendig pryder også bilder av isbreer flere av veggene. Byggets skrå linjer understreker det rektangulære i Barcode - ved å være noe helt annet. 

Snøhetta
Barcode
Snøhetta innvendig

SLANK AVSLUTNING MOT ØST

Barcodes bygg lengst mot øst, The Wedge, var det siste bygget i Barcode-rekken som ble ferdigstilt, og det er også det minste. Bygget er bare ti meter bredt (!), og kun fem meter på sitt aller smaleste. Bygget fikk kallenavnet sitt fra utseendet på tomtens fotavtrykk, som ligner en kjegle-form (på engelsk: wedge). De utenpåliggende "boksene" er møterom for byggets kontorleietakere.

DEG 42 Bilder, jan 2016 JPG-2
DEG 42 Bilder, jan 2016 JPG
DEG 42 Bilder, jan 2016 JPG (1)
DEG 42 Bilder, jan 2016 JPG (5)
DEG 42 Bilder, jan 2016 JPG (2)
DEG 42 Bilder, jan 2016 JPG

UTSKJÆRINGER I HØYDEN

Visste du at utskjæringene i The Carves toppetasjer ga navn til bygget? Bygget er kledd i spansk marmor, mens de karakteristiske utskjæringene avdekker mørkt treverk for en flott og effektfull kontrast. I byggets underetasjer er det kontorlokaler, mens det er boliger i etasjene oppover. Hulrommet i midten er et luftig, utendørs oppholdsrom for beboerne. Her er det sandkasse, benker og spennende utsikt. 

The Carve
The Carve - DNB ByggB (Østbygget)  (2)
The Carve - DNB ByggB (Østbygget)
The Carve - DNB ByggB (Østbygget) -2

HØYTSVEVENDE HEIS

"Hva er den boksen der, a?", får vi ofte spørsmål om angående utstikkeren på DNB-bygget. Det høythengende mysteriet er heisrommet til skråheisen som går langs hele byggets lengde fra 1. til 15. etasje. Heisturen er en opplevelse i seg selv, med utsikt over Bjørvika og en lyssetting med skiftende fargepalett. På toppen av bygget finner du Nodee Sky, som byr på både uteservering og restaurant.

Bilde7
dnb
dnb-2

SPEIL, SPEIL PÅ GATEN DER...

Har du lagt merke til glass-pyramidene utenfor DNB-kontorets inngangsparti i Dronning Eufemias gate? De fungerer som kikkehull til kjelleretasjen hos DNB, hvor en av båtene man fant under Bjørvika-utgravningen står utstilt. Båten fra rundt 1600-tallet fikk navnet Vaaghals, og ble funnet på tomten der Vaaghals restaurant nå ligger.

Kunst mars 2014 glasspyramide, speil