Barcode – Oslos nye stolthet

Barcode betyr strekkode, og det er nettopp strekkodenes slanke linjer som har vært inspirasjonen for Barcode-konseptet.

Tanken bak Barcode-konseptet er å bygge høyt og tett, og samtidig ivareta siktlinjer fra byen mot fjorden. Dette unike konseptet har vunnet en rekke priser og vekker internasjonal oppmerksomhet.

Høyhusrekken Barcode har gått fra å være omdiskutert til å bli et ikon og landemerke for Oslo. Nå pryder husrekken postkort, kalendere og blir brukt som symbol for det nye Oslo. Også internasjonalt blir arkitekturen lagt merke til. Hele Barcode-rekken samt fem av byggene ble i 2016 valgt ut til Venezia-biennalen, verdens viktigste arena for samtidsarkitektur.


Åpenhet
For utbygger Oslo S Utvikling (OSU) er målet at arkitekturen skal bidra til å skape et attraktiv bymiljø. Barcode-rekkens bygg med indivuduell form, høyde og karakter representerer åpenhet, teknologi og innovasjon. De enkelte byggene er utviklet og tilpasset med tanke på ulike brukeres behov.


Tegnet av anerkjente arkitektkontorer
Selve Barcode-konseptet, som vant den internasjonale arkitektkonkurransen OSU arrangerte i 2003, er utarbeidet av det nederlandske arkitektfirmaet MVRDV i samarbeid med norske A-lab og DARK Arkitekter. Barcode-konseptet var et sett av regler, og ikke ferdig tegnede bygg. Reglene dreide seg blant annet om høydeforskjeller og variasjon mellom byggene, i annethvert mørkt og lyst. Og til slutt den overraskende avslutningen i rød murstein som bryter helt med de andre byggene.

Fakta om Barcode

• 200 000 kvadrameter over bakken
• 80 000 kvadratmeter under bakken
• 12 000 kvadratmeter handelsarealer (1.etg)
• 397 boliger
• 1 barnehage - Strekkoden Barnehage
• 10 000 arbeidsplasser
• Utbyggingen startet i 2005
• Det siste bygget stod ferdig i 2016
Aktører (1)
_DSC3257a (1)
Lunsjboks Nodee_ sashimi (1)
Amorosa fb 010816
Kunsthall Oslo.jpg (13)
_DSC0606
Kunstkveld i Barcode (18)
Oslos nye skyline byr på mer enn kun spektakulær arkitektur. Barcode har over 30 spennende og varierte restauranter, butikker, gallerier og tjenestetilbud på gateplan.

Restauranter

Hos de varierte restaurantene og serveringsstedene er menyene fulle av smaker fra hele verden. Du kan oppleve eventkvelder som hyller utvalgte råvarer, som skrei eller smalahove hos Vaaghals. Er du glad i østers, finner du det på menyen hos Stock. Her kan du arrangere sommerfest, julebord og afterwork, konkurrere om heder og ære i quizen hos Vesper Bar, eller spise middag før et besøk i operaen. Hos Nodee Sky bar finner du Oslos mest spektakulære takterrasse med utsikt over hele fjorden, og dette er bare en av flere solrike uteserveringer.

Book bord

Gallerier

Tre anerkjente gallerier holder til i Barcode: Kunsthall Oslo, Shoot Gallery og Munchmuseet i beveglse som kurateres av Kunsthall Oslo. Aktørene skifter utstillinger jevnlig, og korte avstander mellom de tre lokalene gjør at du kan oppleve hele "kunstløypa" på en gang og få nye kunstinntrykk. 

Se utstillingsprogram

Handel

Butikkene og tjenestetilbudene våre tilbyr fagkompetanse og service. Her finner du blant annet skreddersøm hos My Alter Ego herrebutikk, byens lengste og vakreste roser hos AmoRosa blomster og profesjonell service hos PaaHjul sykkelverksted. Du møter en gjeng fotoentusiaster hos foto.no, mens frisørene hos Lean Studio og PåHåret sammen med makeupartistene hos Vita Exclusive hjelper deg med å finne din perfekte look. Til og med matbutikken vår er spesiell; Kiwi i Barcode er kåret til den beste Kiwi-butikken i Oslo, og vi tør påstå at du også finner byens blideste personell her.

Menneskene som jobber på gateplan fokuserer vi på kvalitet, service og håndverk, og deler et felles mål: å gjøre ditt besøk minnerikt. Hjertelig velkommen!